Partnerstva

Održiv način života je za mnoge od nas postao sasvim svesna odluka. I mi u kompaniji TEEKANNE takođe smo se svesno odlučili za održivost, mada je to za nas kao za dugogodišnje porodično preduzeće već ugrađeno u DNK naše kompanije. Nama je važno da svakodnevno živimo na održiv način, i da prema tome uskladimo naše poslovne aktivnosti. Značajan kamen temeljac za nas predstavljaju partnerstva. Mi smo čvrsto uvereni da je bliska i dugoročna saradnja sa našim dobavljačima najbolji put u održivu budućnost za sve nas.

Odgovornost počinje od kvaliteta sirovina.

Kao brend kvaliteta i dugogodišnja uspešna kompanija za proizvodnju čaja, imali smo uvek velike zahteve vezane za sirovine za naše čajeve. Jasno nam je da samo najbolje sirovine mogu da garantuju izvanredne kreacije čaja konstantno visokog kvaliteta.

Takođe, znamo da su naše sirovine tako visokog kvaliteta samo zato što obezbeđujemo da naši dobavljači u svim delovima sveta osiguraju optimalno uzgajanje. Upravo zato nam je važno da preuzmemo odgovornost tamo gde se postavlja temelj za naše visokokvalitetne sirovine: u zemljama njihovog porekla.

To znači da mi već decenijama lično poznajemo naše dobavljače, i neretko sa njima sarađujemo već drugu generaciju. Veoma smo ponosni na naš lanac snabdevanja, jedinstven za kompaniju koja proizvodi čaj, i važna jedinstvena prodajna ponuda se sastoji u tome da direktno uzgajamo najveći deo naših sirovina. Ta direktna partnerstva sa našim dobavljačima ne obezbeđuju samo besprekornu transparentnost. Ona takođe omogućavaju, veoma svesno i kroz ličnu razmenu, uticaj na kvalitet sirovina i zajednički rad na neprekidnom poboljšanju socijalnih i ekoloških standarda.

U fokusu našeg jedinstvenog lanca snabdevanja: Iskrenost i poštovanje

TEEKANNE je porodična kompanija, i smatramo da smo velika porodica, u koju, pored naših saradnica i saradnika, spadaju i naši dobavljači. U tom kontekstu, veoma nam je bitno da gajimo iskreno, pravično međusobno ophođenje, sa poštovanjem, i da utvrdimo bitna pravila, očekujući da će ih se naši dobavljači pridržavati. Zauzvrat, naš partner može sasvim i u potpunosti da se osloni na nas, znajući da se pridržavamo dogovora.

Smernice kompanije TEEKANNE

Smatramo da je održavanje društvenih i ekoloških standarda u proizvodnji sirovina naša obaveza. Mnoge naše sirovine potiču iz Afrike i Azije, gde njihov uzgoj ljudima predstavlja značajan izvor prihoda i priliku za razvoj. Mi smo u tom pogledu naravno svesni da u tim regionima ne mogu uvek da se ispune radni uslovi koji se podrazumevaju u Srednjoj Evropi, kao i da je životna sredina uništena delimično neodrživim upravljanjem. Zato smatramo da je naša obaveza da se tome suprotstavimo.

Pomoću kodeksa ponašanja koji smo jasno definisali, „Kodeksa ponašanja kompanije TEEKANNE“, tražimo od svih naših dobavljača da se obavežu da će se uskladiti sa našim društvenim i ekološkim standardima.

„Kodeks ponašanja kompanije TEEKANNE“

Prilikom sprovođenja „Kodeksa ponašanja kompanije TEEKANNE“ naši dobavljači nisu prepušteni sami sebi. Od naših stručnjaka za prodaju i uzgajanje dobićete pomoć za praksu uzgajanja, kao i u tome da uskladite svoje svakodnevne aktivnosti sa našom potrebnom održivošću. Naše saradnice i saradnici redovno putuju u zemlje porekla i pri tome održavaju dugogodišnje odnose sa našim dobavljačima.

Kodeks ponašanja kompanije TEEKANNE (nemačka verzija)
Kodeks ponašanja kompanije TEEKANNE (engleska verzija)

Politika održivosti kompanije TEEKANNE za nabavku čaja, začina i voća

Naša Politika održivosti za čaj, začine i voće služi kao značajna smernica za naše dobavljače. Ona predstavlja značajnu strategijsku orijentaciju u nabavci naših sirovina, i formuliše naše kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve. Pri tome, takođe pomažemo našim dobavljačima da se blagovremeno prilagode izmenjenim ili novim zahtevima.

Politika održivosti kompanije TEEKANNE za nabavku čaja, začina i voća (nemačka verzija)
Politika održivosti kompanije TEEKANNE za nabavku čaja, začina i voća (engleska verzija)Postojeća odgovornost i sertifikovana održivost

Važno nam je da napredujemo u hodu. U tome nas već mnogo godina podržava IMO – Ecocert IMOswiss. Međunarodno priznata organizacija za kontrolu nam sa jedne strane pomaže da obezbedimo da se poštuju najvažniji socijalni standardi, a sa druge strane, da prepoznamo aktivnosti i potrebe naših dobavljača. To omogućava da se problem direktno reši.

RFA Logo

Certifikat Alijanse kišnih šuma

Sedex Logo

Članstvo na platformi Sedex

Kompanija TEEKANNE je od 2019. godine član platforme Sedex. Platforma za podatke ima za cilj transparentnost u okviru napora za održivost kompanije i pokazuje našim poslovnim partnerima da i u okviru naše kompanije etički i socijalno održivo radimo. Pri tome nam pomaže da još bolje prepoznamo moguće rizike u našem lancu snabdevanja.

BIO Logo

Organski certifikat

Još od 2006. godine imamo u svojoj ponudi organske proizvode TEEKANNE, i njihov broj se od onda neprekidno povećava. Naši organski proizvodi TEEKANNE označeni su sa dva organska logotipa. EU organski logotip garantuje da naše sirovine potiču iz kontrolisane ekološke poljoprivrede, i naši proizvodi su certifikovani od strane kontrolnog mesta prema propisima EU za ekološku poljoprivredu.
Pročitaj više

Projekti u zemljama porekla

Nabavka organskih sirovina

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja