1882

Matična kompanija R. Seelig & Hille je osnovana u Drezdenu.

1888

Brend TEEKANNE je zakonski zaštićen

Danas je jedan od najstarijih zaštićenih brendova u Nemačkoj sa registarskim brojem 6541.

1892

TEEKANNE je prvi put zapakovan i prodat u konzervi

Rudolf Anders i Eugen Nisle uveli su revolucionarne inovacije na tržištu čaja. Umetnost u proizvodnji uvek istog izvrsnog kvaliteta uprkos različitim žetvama čaja, postaja je temelj kompanije koja je zahvaljujući tome ubrzo postala svetski priznata.

1898

Rudolf Anders i Eugen Nisle preuzeli su kompaniju TEEKANE i od tada je u vlasništvu njihovih porodica.

1913

Registorvan je brend „TeeFix“

Danas predstavlja jedan od najpoznatijih brendova čaja koji se najčešće konzumira u Austriji.

1914

U Prvom svetskom ratu, kompanija TEEKANNE snabdevala je vojsku i civile porcijama zaslađenog čaja u vrećicama od gaze. Takozvane „čajne bombone“ su preteča kesica čaja kakve danas poznajemo i ručno su se proizvodile.

1929

Pronađena je mašina za pakovanje čaja u kesice

Mašina Pompadour, koju je razvio Rudolf Rambold, prodavana je širom sveta sa velikim uspehom. Za samo jedan minut mogla je automatski da proizvede 35 kesica čaja.

1931

Kompaniju preuzima druga generacija: Johanes Nisle i Rudolf Anders Jr

1937

Uvedene su nove kesice za čaj

Brend „TeeFix“ osvojio je svetsko tržište. Nova mašina Reliance, za jedan minut, mogla je sad da proizvede čak 80 kesica čaja. Kesice su prvo bile od perforiranog celofana, a zatim od pergament papira.

1945

Kompanija TEEKANNE je teško oštećena

13. februara 1945, tri meseca pred kraj rata, Drezden je najvećim delom razoren u bombardovanju. Kompanija TEEKANNE je takođe teško oštećena.

1946

Kompanija TEEKANNE je obnovljena i otpočela je sa radom u Frizenu pod skromnim uslovima

1947

Osnovana je kompanija Teepack Spezialmaschinen GmbH

Bilo gde u svetu, kada se čaj puni i pakuje u kesice, u većini slučajeva se koristi mašina TEEPACK. Od osnivanja kompanije, isporučili smo više od 3000 pakovnih mašina za dvokomorne kesice čaja. Mnoge od njih i danas rade, jer su najboljeg kvaliteta.

1949

Revolucija na tržištu čaja

Patentirana je dvokomorna kesica čaja, pronalazak kuće TEEKANNE. Ona je napravila revoluciju na svetskom tržištu čaja. U dvokomornoj kesici čaja, čaj se puni u dve komore i na taj način se optimalno ispira vodom. Tako čaj razvija svoju punu aromu.

1950

Mašina za kesice čaja CONSTANTA počela je sa radom

Pronalazač Adolf Rambold, suvlasnik kompanije Teepack, krajem 1949. godine je predstavio svoju potpuno automatsku mašinu za pakovanje kesica čaja. Pomoću ove potpuno automatske mašine za pakovanje, u minutu može da se proizvede do 160 kesica čaja.

1951

Osnivanje kompanije TEEKANNE GmbH u Salcburgu

U Austriji je osnovana prva inostrana kompanija TEEKANNE.

1954

Kompanija se seli u Dizeldorf u novoizgrađenu poslovnu i upravnu zgradu

1957

TEEKANNE počela je da pakuje biljne i voćne čajeve

Kao prva kuća za trgovinu čajem, kompanija TEEKANNE je u velikom obimu pakovala kesice čaja. Ti proizvodi su takođe bili mešavine, kako bi bio zagarantovan uvek isti visoki kvalitet.

1964

Osnivanje kompanije Pompadour Tè srl GmbH u Bolcanu, u Italiji.

1967

Otvorena je najveća svetska linija za pakovanje kesica čaja

1980

Treće generacija porodica vlasnika preuzima kompaniju

1985

Učešće u kompaniji Pompadour Ibérica S.A., Španija

1990

Na tržištu se pojavljuje mašina za kesice čaja „Perfecta“

„Perfecta“ je nastala daljim razvojem mašine „Constanta“ i proizvodi do 400 dvokomornih kesica u minuti.

1992

Zaključen ugovor o saradnji

Između kompanije VEB Kaffee und Tee i kompanije TEEKANNE zaključen je ugovor o saradnji.

1992

Osnovna je kompanija TEEKANNE u Krakovu, Poljska

1993

Novi proizvodni pogon u Alikanteu

Kompanija TEEKANNE je sa kompanijom Pompadour Ibérica S.A. izgradila novi proizvodni pogon u Alikanteu, Španija. Tada je to bila najsavremenija fabrika čaja na svetu.

1994

Osnovna je kompanija TEEKANNE u Pragu, Češka

1995

Preuzeta je fabrika Redco Foods Inc.

Redco Foods je treća po veličini kompanija na američkom tržištu čaja.

1996

Preuzet je brend Kandisin

Kompanija TEEKANNE je preuzela brend Kandisin, vodeći na austrijskom tržištu zaslađivača.

1999

Dvokomorna kesica čaja razvijena u kući TEEKANNE proslavila je svoj 50. rođendan

2012

Prvi čaj za hladnu pripremu

U leto 2012. proširili smo asortiman prvim voćnim čajevima za hladnu pripremu. Predstavljen je hladni čaj TEEKANNE Cool Sensations.

2014

Lansiran je easy Tea, naše prve kapsule čaja za mašinu Nespresso®*

2015

Lansiran je vrhunski čaj u piramidalnoj kesici TEEKANNE foursenses.

2016

Lansiran je TEEKANNE fresh

Kompanija nastavlja trend proizvodnje osvežavajućih pića bez šećera i kalorija.

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja