Socijalno angažovanje

Mi smo kumovali SOS dečjem selu u Zekirhenu na jezeru Valer.

Veoma nam je važno naše angažovanje oko SOS dečjeg sela i naše kumovanje kući u Zekirhenu na jezeru Valer. Moto SOS dečjeg sela je „Kuća puna ljubavi za svako dete“. Organizacija deci koja moraju da odrastaju bez roditelja obezbeđuje novi, dugoročni dom, prati mlade na njihovom puti ka samostalnosti i podržava decu i njihove porodice u kriznim situacijama. Kroz podršku SOS dečjeg sela, mi u kompaniji Teekanne već mnogo godina pokazujemo dragoceno saosećanje i učešće. Kao kumovi SOS dečjeg sela u Zekirhenu na jezeru Valer, takođe rado svake godine ispunjavamo deci koja tamo žive preko kućnog kumstva rođendanske i božićne želje. Pri tome su lični susreti i blistave dečje oči najlepši poklon za nas.

SOS dečje selo u Insbruku osnovano 1949. godine danas zaokružuje humanitarnu putanju oko celog sveta, preko viđe od 135 država, svih religija, kultura i društava. Prvo SOS dečje selo je sagrađeno u Imstu u Tirolu. Ono što je tamo započeto kao „Selo 70 dece“, tokom 70 godina se razvilo u međunarodnu organizaciju. Ponosni smo što možemo biti deo te priče.

Advent kalendar kompanije TEEKANNE

Saradnja sa SOS dečjim selom, takođe se ponovo našla u našem godišnjem kalendaru adventa kompanije TEEKANNE. Pri tome se neto prihod od kalendara za advent, koji je s ljubavlju dizajniran pomoću dečjih crteža, i sadrži 24 ukusne sorte čaja, već mnogo godina poklanja SOS dečjem selu.

Mali junaci iz kuhinje

Karina Recer, saradnica u marketingu, već nekoliko godina se u slobodno vreme besplatno angažuje na projektu „Mali junaci iz kuhinje“. U njemu se deca starosti od 6 do 14 godina zbližavaju tokom pripreme svežih jela i celih obroka na već postavljenom stolu. Pri tome se puno pažnje poklanja korišćenju regionalnih i sezonskih namirnica. Dok svakog utorka popodne marljivo seckaju i prže, pri tome oko 25 dece iskusi kroz igru radost u obradi namirnica, i značenje zdrave ishrane.

Mi u kompaniji TEEKANNE smatramo da je veoma važno da se još u detinjstvu stekne iskustvo o značaju prijatnog i zdravog života. Zato rado finansijski podržavamo „Male junake iz kuhinje“, kako bi mnoga deca naučila kako da kreativno postupaju sa hranom.

TEEKANNE poklanja toplinu

U hladnim zimskim mesecima, naš koleginice i kolege posećuju nakon radnog vremena socijalne ustanove za siromašne, kao i privremena skloništa u celoj Austriji. Pri tome poklanjaju toplinu pomoću naših čajeva.

Poklanjanje robe pri isteku roka trajanja

Roba pri isteku roka trajanja se kod nas ne odbacuje, neko se besplatno daje socijalnim ustanovama, koje imaju zadatak da pomognu siromašnim ljudima. Na taj način sa jedne strane pružamo humanitarnu podršku, a sa druge strane izbegavamo rasipanje namirnica i stvaranje otpada.

Saradnja sa integrativnim preduzećima

Na području Salcburga svesno sarađujemo sa integrativnim ustanovama koje zapošljavaju osobe sa hendikepom, i redovno poručujemo uslužno pakovanje.

Naravno, pri tome prihvatamo manje dodatne troškove u poređenju sa uslužnim pakovanjem u jugoistočnom Evropom – na primer, u Bugarskoj. Izbegavanjem dugačkih transportnih puteva po Evropi smanjujemo potrošnju energije, odnosno uticaj na životnu sredinu.

Pročitaj više

Održivo pakovanje

Mala dela - veliki uticaj

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja