Održivo pakovanje

Što se nas tiče, održivost se ne odnosi samo na čaj, nego se dalje prenosi na našu ambalažu. Ona predstavlja ključno polje aktivnosti u okviru naše inicijative za održivost. Najviše obraćamo pažnju na optimizaciju i smanjenje ambalaže. Tako su sklopive kutije u kojima se prodaju naši čajevi proizvedene 100% od kartona sa FSC certifikatom, i samim tim potiču od održivog šumarstva.

Mi tome pridajemo pažnju

Odlaganje na otpad

Posebnu pažnju posvećujemo odglaganju naše ambalaže na otpad. Mi smatramo da je sve veće „zatrpavanje otpacima“ naše životne sredine postalo egzistencijalni problem, koje nosi značajne rizike po naš celokupan životni prostor.

FSC certifikat

Sve naše elemente ambalaže na bazi papira i vezane za proizvod nabavljamo isključivo sa FSC certifikatom. Žig FSC obezbeđuje da se šume na našoj Zemlji koriste na ekološki i socijalno prihvatljiviji i ekonomski održiviji način. Korišćenjem materijala sa FSC certifikatom, suzbija se prekomerna eksploatacija i krčenje šuma.

Bez plastične folije

Druga mera koja nam je važna je nekorišćenje folije na našim proizvodima u prodavnicama. Da bi se garantovali visoki zahtevi kvaliteta i zaštita arome, nekoliko proizvoda je dodatno umotano u celofan. Posle dužih faza ispitivanja ovakvog načina pakovanja, nije utvrđen gubitak ukusa ili mirisa kod ovih proizvoda u preporučenom periodu potrošnje. Drago nam je da ćemo u budućnosti moći da eliminišemo upotrebu plastične folije za ove proizvode.

Ciklus reciklaže

Tokom razvoja proizvoda veoma vodimo računa o tome da po mogućnosti svu ambalažu izrađujemo od papira, koji se odlaže u stari papir i može da se ubaci u ciklus reciklaže. U principu, kod svih naših proizvoda težimo da bude zastupljen što veći procenat reciklaže. Tamo gde je to moguće, primenjujemo reciklirani papir, kako bismo koristili što manje novih vlakana i tako sprečili seču šuma. Ukoliko se upotreba plastike, na primer, u oblasti životnih namirnica, ne može izbeći, vodimo računa o tome da te plastične mase mogu lako i bez velikih mehaničkih gubitaka da se recikliraju. Međutim, održivost se za nas ne završava sa našim proizvodima. Tako, interno koristimo papirne kese umesto plastičnih, kad god je to moguće, i neprekidno ispitujemo nove mogućnosti za smanjenje upotrebe novih drvenih vlakana.

Minimalna upotreba plastike

Pokušavamo da izbacimo plastiku u svim slučajevima gde se koristi. Kao značajan korak u tom pravcu, odlučili smo i kod malobrojnih proizvoda bez papirnog omotača da izbacimo aluminizovanu foliju, i da pređemo na papirni omotač. Možemo garantovati naše visoke zahteve po pitanju kvaliteta samo korišćenjem novog materijala za umotavanje na bazi papira. Doduše, prelazak na papirni omotač nije moguć za sve proizvode, ali za veliku većinu ipak jeste.

U kompaniji TEEKANNE radimo u mnogim različitim oblastima kako bismo našu ambalažu učinili još održivijom i ekološki prihvatljivijom. Pri tome želimo da budemo odgovorni i da ostavimo zdravu životnu sredinu – za ovu generaciju i za sledeće generacije.

Pročitaj više

Socijalno angažovanje

Ugljenično neutralna lokacija

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja