Nabavka organskih sirovina

Mi u kompaniji TEEKANNE smo uvereni da ćemo ispuniti našu odgovornost prema budućim generacijama ako što više utičemo na održivo uzgajanje sirovina koje se koriste za naše proizvode.

Pri tome nam je veoma važno da neprekidno povećavamo udeo certifikovanih organskih sirovina. Na taj način pomažemo razvoj ekološke poljoprivrede, kao i zaštitu naše životne sredine na održiv način. Pored toga, tako podržavamo zdravu i prirodnu ishranu osoba koje piju čaj, koristeći namirnice bez sintetičkih pesticida i veštačkih aditiva, što je značajan trend koji postaje sve snažniji. Mi kao kompanija želimo da zadovoljimo taj trend, i da istovremeno pružimo aktivan doprinos zaštiti našeg ekosistema.

Šta zapravo znači „organski“, i zašto je to toliko važno za TEEKANNE?

EU znak za organski proizvod označava namirnice koje potiču iz kontrolisane ekološke privrede. Ekološka poljoprivreda se pri tome naročito fokusira na održivost, štedi prirodne resurse i ima pozitivan uticaj na našu okolinu. Pri tome, ona daje značajan doprinos očuvanju kulturnog pejzaža. Svi naši organski proizvodi TEEKANNE označeni su sledećim logotipima:

Bio Siegel Teekanne

Osnovna ideja ekološke privrede je privređivanje u skladu sa prirodom.

Ekološka poljoprivreda ima sledeće ciljeve:

  • Izgradnja što zatvorenijeg operativnog toka hranljivih materija. Pri tome, sopstvena kompanija treba da bude baza za hraniva i namirnice.
  • Očuvanje i dugoročno poboljšavanje plodnosti zemljišta.
  • Sprečavanje zagađenja naše životne sredine putem izbacivanja hemijskih sredstava, kao što su pesticidi i herbicidi.

Pritom sledeće mere stoje u prvom planu:

Bez primene genetskog inženjeringa

Bez upotrebe lako rastvorljivih mineralnih đubriva

Bez zaštite bilja hemijsko-sintetičkim sredstvima

Uzgoj manje osetljivih sorti u odgovarajućim plodoredima, korišćenje korisnih insekata, mehaničke mere suzbijanja korova kao što je okopavanje.

Raznovrsni, široki plodoredi sa mnogo ulovnih useva

Bez upotrebe hemijsko-sintetičkih regulatora rasta ili hormona

Održavanje plodnosti zemljišta kroz naglašeno upravljanje humusom

Primena organski vezanih azota

Uglavnom u obliku stajnjaka ili komposta za stajnjak, zelenog đubriva biljaka, koje sakupljaju azot, i korišćenje sporo delujućih prirodnih đubriva.

Fond stoke je ograničen i striktno je vezan za područje

Striktna ograničenja upotrebe aditiva u okviru gotovog proizvoda; dozvoljeni aditivi su navedeni

Nema zračenja hrane u organskoj proizvodnji iste

Specijalno za našu mladu ciljnu grupu, još od lansiranja linije proizvoda TEEKANNE ORGANICS postoji atraktivan asortiman organskih čajeva.

Mi brinemo o našoj životnoj sredini. Zbog toga ćemo i ubuduće raditi sve što možemo da bismo na tržištu ponudili dodatne proizvode organskog kvaliteta, i time zaštitili prirodu na održiv način.

Pročitaj više

Projekti u zemljama porekla

Partnerstva

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja