Rainforest Alliance Initiative

Mi obavljamo pionirski posao

Čaj je dragocena roba, i za mnoge zemlje u kojima se nalaze naše plantaže čaja, značajan privredni činilac. Našu odgovornost za kvalitet i poreklo naših sirovina ispunjavamo pomoću raznih mera. Jedna od njih je bliska saradnja sa Alijansom kišnih šuma. U oblasti biljnih i voćnih čajeva, mi smo svetski pioniri u certifikaciji od strane Alijanse kišnih šuma. Certifikacija nam pomaže da obezbedimo oštre socijalne i ekološke standarde u zemljama iz kojih potiču naše sirovine. Pečat odobrenja Alijanse kišnih šuma potvrđuje da su održani visoki standardi i time je obezbeđeno maksimalno uživanje u čaju zagarantovano prema čistoj savesti.

Alijansa kišnih šuma

Rainforest Alliance je međunarodna ekološka organizacija koja radi na očuvanju biodiverziteta i promovisanju održivog razvoja. Početkom januara 2018. godine, Rainforest Alliance i UTZ program za sertifikaciju udružili su snage kako bi proširili operacije kao jedna organizacija i dodatno promovisali održivi razvoj. Kroz sertifikaciju u zemljama porekla različitih sirovina, oblasti poljoprivrede širom sveta se obnavljaju, šume se čuvaju, promovišu se održivi uslovi života i jača otpornost na posledice klimatskih promena. Takođe, uvedeni su strogi zahtevi koji se redovno proveravaju kako bi se osigurali adekvatni uslovi rada.

 

 

Saznajte više na sajtu ra.org

Zašto nam je tako važna saradnja sa Alijansom kišnih šuma

Od svih naših dobavljača zahtevamo da se pridržavaju našeg „Kodeksa ponašanja kompanije TEEKANNE“. U ovom kodeksu ponašanja koji kompanija TEEKANNE daje kao obavezujući, utvrđeni su naši socijalni i ekološki standardi, na čije poštovanje se moraju obavezati svi naši dobavljači putem potpisa.

Nije nam dovoljan samo potpis na „Kodeks ponašanja kompanije TEEKANNE“ da bismo ispunili našu odgovornost u lancu snabdevanja. Ovde na scenu stupa Alijansa kišnih šuma kao naš kooperacioni partner. Za nas je bitno da ne pustimo naše dobavljače u zemljama porekla da se sami suočavaju sa svojim izazovima, nego da ih na najbolji način podržimo. Pored naših kupaca koji su u direktnom kontaktu sa našim dobavljačima, Alijansa kišnih šuma nas podržava na licu mesta kao pouzdan, iskusan partner i stručnjak za teme održivosti, partner kome naši dobavljači, javnost i mi možemo neograničeno da verujemo.

Uz pomoć Rainforest Alliance-a, naši dobavljači prolaze obuku iz oblasti životne sredine i ljudskih prava koja je u direktnoj vezi sa njihovim poslovanjem. Pri tome, nezavisna organizacija redovno vrši inspekciju na lokaciji i proverava da li se poštuju svi relevantni ekološki i socijalni standardi. Tek nakon uspešno završene inspekcije, naši dobavljači mogu da nam prodaju sirovine sa certifikatom Alijanse kišnih šuma. Revizije se ponavljaju svake godine kako bi se osigurao održivi razvoj.

Naravno, mi u TEEKANNE-u podržavamo pristup zajedničke odgovornosti kako bismo podelili troškove i prednosti proizvoda koji se proizvode na održiviji način.

Dalja prerada certifikovanih sirovina

Kada kod nas dođe sirovina sa certifikatom Alijanse kišnih šuma, veoma je važno da to može jasno da se prepozna, i da tako ostane u celom procesu prerade. Svi kontejneri se zato jasno označavaju i svi materijali u našim sistemima se jasno deklarišu kao certifikovana sirovina. Samo tako možemo bez sumnje da obezbedimo da naši gotovi čajevi TEEKANNE takođe sadrže datu količinu certifikovanih sirovina.

Pročitaj više

Projekti u zemljama porekla

Partnerstva

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja