Inicijativa Alijanse kišnih šuma

Mi obavljamo pionirski posao

Čaj je dragocena roba, i za mnoge zemlje u kojima se nalaze naše plantaže čaja, značajan privredni činilac. Našu odgovornost za kvalitet i poreklo naših sirovina ispunjavamo pomoću raznih mera. Jedna od njih je bliska saradnja sa Alijansom kišnih šuma. U oblasti biljnih i voćnih čajeva, mi smo svetski pioniri u certifikaciji od strane Alijanse kišnih šuma. Certifikacija nam pomaže da obezbedimo oštre socijalne i ekološke standarde u zemljama iz kojih potiču naše sirovine. Pečat odobrenja Alijanse kišnih šuma potvrđuje da su održani visoki standardi i time je obezbeđeno maksimalno uživanje u čaju zagarantovano prema čistoj savesti.

Blisko partnerstvo – već od 2012.

Ponosni smo na to što smo već 2012, godini bili jedna od prvih kompanija u Austriji koja je na tržište izbacila proizvode, tj. čajeve sa certifikatom Alijanse kišnih šuma, i tako je doprinela većoj održivosti u austrijskim vitrinama sa čajem.

Alijansa kišnih šuma

Alijansa kišnih šuma je međunarodna organizacija za zaštitu životne sredine koja je posvećena očuvanju biodiverziteta i održivosti života. Početkom januara 2018. godine, Alijansa kišnih šuma i program certifikacije UTZ su udružili svoje snage, kako bi dalje proširili aktivnosti kao ujedinjena organizacija, i kako bi još više mogli da podstaknu održivi razvoj. Putem certifikacije u zemljama porekla raznih sirovina, širom sveta se obnavljaju poljoprivredne površine, čuvaju se šume, podstiču se održivi životni uslovi i pojačava se otpornost na posledice klimatskih promena. Pored toga, uvode se stroge smernice za obezbeđivanje odgovarajućih uslova rada, i redovno se kontrolišu.

Zašto nam je tako važna saradnja sa Alijansom kišnih šuma

Od svih naših dobavljača zahtevamo da se pridržavaju našeg „Kodeksa ponašanja kompanije TEEKANNE“. U ovom kodeksu ponašanja koji kompanija TEEKANNE daje kao obavezujući, utvrđeni su naši socijalni i ekološki standardi, na čije poštovanje se moraju obavezati svi naši dobavljači putem potpisa.

Nije nam dovoljan samo potpis na „Kodeks ponašanja kompanije TEEKANNE“ da bismo ispunili našu odgovornost u lancu snabdevanja. Ovde na scenu stupa Alijansa kišnih šuma kao naš kooperacioni partner. Za nas je bitno da ne pustimo naše dobavljače u zemljama porekla da se sami suočavaju sa svojim izazovima, nego da ih na najbolji način podržimo. Pored naših kupaca koji su u direktnom kontaktu sa našim dobavljačima, Alijansa kišnih šuma nas podržava na licu mesta kao pouzdan, iskusan partner i stručnjak za teme održivosti, partner kome naši dobavljači, javnost i mi možemo neograničeno da verujemo.

Uz pomoć Alijanse kišnih šuma, naši dobavljači se dalje obučavaju i razvijaju u pogledu mera za zaštitu životne sredine, bezbednosti na radu i ljudskih prava. Pri tome, nezavisna organizacija redovno vrši inspekciju na lokaciji i proverava da li se poštuju svi relevantni ekološki i socijalni standardi. Tek nakon uspešno završene inspekcije, naši dobavljači mogu da nam prodaju sirovine sa certifikatom Alijanse kišnih šuma. Inspekcije se vrše jednom godišnje, kako bi se pomoglo da se obezbedi održiv razvoj.

Troškove ovih obimnih obuka i školovanja naravno snosimo mi iz kompanije TEEKANNE. To radimo sa čvrstim uverenjem da je to osnova održivog lanca snabdevanja i dugoročnog, pouzdanog partnerstva.

Dalja prerada certifikovanih sirovina

Kada kod nas dođe sirovina sa certifikatom Alijanse kišnih šuma, veoma je važno da to može jasno da se prepozna, i da tako ostane u celom procesu prerade. Svi kontejneri se zato jasno označavaju i svi materijali u našim sistemima se jasno deklarišu kao certifikovana sirovina. Samo tako možemo bez sumnje da obezbedimo da naši gotovi čajevi TEEKANNE takođe sadrže datu količinu certifikovanih sirovina.

Prvi uspesi i dalji ciljevi

  • Svi proizvodi od crnog čaja su 100% sertifikovani od strane Alijanse kišnih šuma.
  • Svi naši roibos čajevi su 100% sertifikovani od strane Alijanse kišnih šuma.
  • Od 2019. dobijamo 100% zelenih čajeva sertifikovanih od strane Alijanse kišnih šuma, i to takođe navodimo na svoj našoj ambalaži.
  • Na kraju 2019. udeo sirovina sertifikovanih od strane Alijanse kišnih šuma na našoj fiksnoj liniji povećan je na 30% do 50%.
  • Već više od 50% sirovina za naše biljne i voćne čajeve je sertifikovano od strane Alijanse kišnih šuma.

Ovako vas podržavamo korak po korak

2012

Naša vremenska linija počinje 2012. godine - prvi crni čaj kompanije TEEKANNE certifikovan od strane Alijanse kišnih šuma stiže na austrijsko tržište

Pročitaj više

Projekti u zemljama porekla

Partnerstva

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja