Rezepte

Weihnachtlicher Pfirsich Maracuja Punsch

Es gibt Dinge, die gehören einfach zur Vorweihnachtszeit. Kekse backen, Lichterketten aufhängen und Punsch trinken. Am besten schmeckt dieser natürlich selbstgemacht. Um Ihnen die Winterzeit zu versüßen, haben wir heute ein besonderes Punsch-Rezept für Sie, das fruchtige Frische und weihnachtliche Würze besonders gelungen miteinander verbindet.

TEEKANNE Früchtegarten Pfirsich-Maracuja

Nicht nur im Sommer lieben wir die Kombination aus zartem Pfirsich und tropischer Maracuja. Auch jetzt im Winter zaubert uns der fruchtige Tee einen Hauch südländisches Flair und aufregende Exotik in die Tasse.

Zimt, Nelken, Wein, Rum und Orangenlikör verwandeln ihn in einen köstlich-weihnachtlichen Punsch. Im Nu zubereitet duftet bald die ganze Küche und man ist froh, mehr als nur eine Tasse gemacht zu haben.

Rezept für den weihnachtlichen Pfirsich Maracuja Punsch

Zutaten für ca. 3 Liter Punsch

 • 0,75 l Pfirsichsaft
 • 0,75 l Maracujasaft
 • 0,7 l Weißwein
 • 1 l Wasser
 • 1/16 l Rum
 • 2 Zimtstangen
 • 10 Gewürznelken
 • 4 Teebeutel Pfirsich-Maracuja Tee
 • 1/16l Orangenlikör
 • Zucker nach Belieben

Zubereitung:

 • Säfte, Wasser und Weißwein langsam in einem großen Topf erhitzen.
 • Anschließend Teebeutel, Zimtstangen, Nelken, Orangenlikör und Rum dazugeben.
 • Den Punsch etwa 30 Minuten ziehen lassen.
 • Nelken, Zimtstangen und Teebeutel vor dem Servieren entfernen und nach Belieben süßen.
Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja