Rezepte

Romantik pur mit selbstgemachtem Herzerl-Frühstückstoast

Weihnachten und Silvester ist noch nicht lange her, doch schon steht der nächste Grund zum Feiern an: der Valentinstag am 14. Februar. Viele Pärchen nutzen den Tag der Liebe, um sich gegenseitig zu verwöhnen, schick essen zu gehen oder dem anderen einfach wieder mal eine kleine Freude zu bereiten. Klassiker, wie Pralinen und Blumenstrauß verschenken kann aber jeder. Wir zeigen euch, wie ihr eurem Partner mit einem liebevoll gestalteten, quietschbunten Frühstückstoast eine Freude macht.

Zutaten:

 • Toastbrot

Grüner Frischkäseaufstrich:

 • 100 g Frischkäse
 • 3 bis 5 Tropfen Chlorophyll Drops oder
 • ½ TL Spirulina-Pulver

Gelber Frischkäseaufstrich:

 • 100 g Frischkäse
 • 2 TL Kurkumapulver

Rosa Frischkäseaufstrich:

 • 100 g Frischkäse
 • 1 EL gefriergetrocknetes Himbeer- oder Erdbeerpulver
 • 2-4 TL Rübensaft

Lila Frischkäseaufstrich:

 • 100 g Frischkäse
 • ½ TL Blaubeerpulver

Toppings:

 • Frisches Lieblingsobst
 • Schokoladeherzen

Zubereitung: 

 1. Jeweils 100 Gramm weichen Frischkäse in eine kleine Schüssel geben und, je nach gewünschter Farbe, mit den übrigen Zutaten glatt rühren.
 2. Das Toastbrot toasten und mit ganz viel Liebe bestreichen.
 3. Aus den frischen Früchten mit einem herzförmigen Ausstecher kleine Herzen machen und den Toast dekorieren. Fertig.

Tipp: Wer kein Pulver zum Färben verwenden will, der kann den Frischkäse auch mit Lebensmittelfarbe färben.

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja