Rezepte

Love Cookies

Knusprige Earl Grey-Herzen mit Schokolade

Liebe geht ja bekanntlich durch den Magen – mit selbstgebackenen Keksen noch viel mehr. Mit Schokolade kann man dabei grundsätzlich nichts falsch machen, aber versuchen Sie doch auch einmal unsere Spezialzutat Schwarztee. Nicht nur in der Tasse ein edler Genuss, Schwarztee verfeinert auch Süßspeisen und sorgt für eine raffinierte Note.

Rezept für Earl Grey-Herzen mit Schokolade

Gelingt kinderleicht und zaubert nicht nur Teefreunden ein Lächeln ins Gesicht – oder vielmehr Herzerl in die Augen.

Zutaten für zwei Backbleche

Für den Teig

 • 250 g Mehl
 • 125 g Zucker
 • 125 g Butter
 • 1 Ei
 • ¼ Päckchen Backpulver
 • ½ Päckchen Vanillezucker
 • 1 EL geriebene Orangen- oder Zitronenschale (unbehandelt)
 • 4-5 Teebeutel TEEKANNE Earl Grey

Für die Glasur

 • 1 Tafel Dunkle Schokolade

Zubereitung

 • Teebeutel vorsichtig öffnen und den losen Schwarztee mit allen weiteren Zutaten zu einem gleichmäßigen Teig kneten.
 • Fertigen Teig in Frischhaltefolie wickeln und ca. 30 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
 • Anschließend auf einer bemehlten Fläche ausrollen und Herzen ausstechen.
 • Die fertigen Herzen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und 10 Minuten bei 190° (Ober- und Unterhitze) goldbraun backen.
 • Kurz abkühlen lassen, in der Zwischenzeit Schokolade im Wasserbad schmelzen.
 • Jeweils eine Herzhälfte mit Schokolade – oder Ihrer individuellen Liebesbotschaft – bestreichen.
Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja