Rezepte

Gin Tonic & Earl Grey

Cocktail Hour trifft auf Tea Time

Gin und Tonic und Tee? Passt das überhaupt zusammen? Und wie!

Sie werden überrascht sein, wie gut der beliebte Wacholder-Drink und kräftiger Schwarztee miteinander harmonieren. Hobby-Bartender, aufgepasst: Der Trend aus Spanien lässt sich ganz schnell und einfach zu Hause nachmixen.

It’s Gin O’Clock

Wir lieben Schwarztee aufgrund seiner Vielseitigkeit und den unterschiedlichen Stärkegraden und Geschmackskomponenten. Warum also nicht auch mal einen Cocktail mit Tee trinken? Das Tee-Aroma macht aus dem beliebten Mixgetränk einen originellen, erfrischenden Sommer-Drink.

Rezept für Gin Tonic & Earl Grey

So wird’s gemixt!

Zutaten (pro Glas):

  • 1 Teebeutel Earl Grey
  • 2 cl Gin (zum Beispiel der Marken Hendricks, The Botanist oder Tanqueray)
  • 200 ml Tonic (zum Beispiel der Marke Fever-Tree)
  • zum Garnieren: unbehandelte Orangen-, Zitronen- oder Limettenschale
  • Eiswürfel

Zubereitung:

  • Gin in ein Glas gießen und 1 Teebeutel Earl Grey 3-5 Minuten darin schwenken, bis sich die Flüssigkeit leicht verfärbt.
  • Glas mit Eiswürfel und Tonic auffüllen.
  • Obst zum Garnieren je nach Geschmack wählen, die Schale waschen, in dünne Streifen schneiden und ins Glas geben.

Tipp: Entdecken Sie auch unsere erfrischenden Cocktailideen mit Cool Sensations und FRESH.

Upotreba kolačića

Prihvatam upotrebu kolačića koji su neophodni za funkcionisanje web sajta (potrebni kolačići), kako bi mi ponudili proizvode i usluge koji odgovaraju mojim oblastima interesovanja i omogućili prikupljanje statistika (kolačići povezani sa učinkom) i pristup prilagođen proizvodima i uslugama na veb lokaciji (marketinški kolačići). Mogu da opozovem svoj pristanak u bilo kom trenutku. Ako se sa tim ne složite, ograničićemo se na osnovne kolačiće i sadržaj neće biti prilagođen vama pojedinačno. Više informacija možete pronaći ovde. Možete da promenite svoja podešavanja u bilo kom trenutku klikom na "Podešavanje kolačića" u vrhu stranice.

Podešavanja Prihvati
Cookie Settings
Potrebni kolačići
Kolačići vezani za performanse vebsajta
Marketing kolačići
Potrebni kolačići

Kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg vebsajta i ne mogu biti sistemski deaktivirani. Tipično, kolačići nastaju kao rezultat nastojanja da sačuvamo aktivnosti prilikom Vaših servisnih zahteva, kao što su postavka privatnih podešavanja i preferencija, prijavljivanje ili popunjavanje formi. Omogućavaju adekvatno fukcionisanje Korpe za kupovinu: obradu plaćanja i pomažu menadžmentu sigurnosnih problema, kao i saglasnost kod pravne regulative. Možete namestiti da Vaš pretraživač blokira ove kolačiće ili da Vas obaveštava o ovim kolačićima. U tom slučaju, neki delovi sajta moguće da neće raditi.

Kolačići vezani za performanse vebsajta

Kolačići nam omogućavaju da analiziramo upotrebu vebsajta, sa ciljem merenja i poboljšanja njegovih performansi. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu da ubrzaju proces pri kome procesuiramo Vaše zahteve i pomažu nam da se zapamte podešavanja na stranicama koje ste izabrali. Ukoliko odbijete ove kolačiće, to može rezultovati preporukama koje su loše prilagođene Vašim potrebama ili sporije reagovanje samog vebsajta.

Marketing kolačići

Kolačići na našem vebsajtu mogu biti postavljeni i od strane naših advertajzing partnera. Mogu biti korišćeni za kreiranje profila Vaših interesovanja kako bi Vam prikazali relevantne reklame na drugim vebsajtovima. Funkcionišu tako što identifikuju Vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko odbijete ove kolačiće, postoji mogućnost da budete izloženi reklamama koje nisu relevantne za Vas; ili nećete moći da se delite sadržaj na Facebook-u, Twitter-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži. If ukoliko se prijavite za marketinške kolačiće, onda će i performance kolačići biti aktivni jer je potreban tracking za marketinške kolačiće. Ukoliko aktivirate marketinške kolačiće takođe se slažete i sa aktivacijom kolačića za praćenje (tracking).

Sačuvaj podešavanja